Tatranský ľadový dóm láme rekordy

STARÝ SMOKOVEC (2.marec) – Tatranský ľadový dóm opäť ako TOP atrakcia tejto zimnej sezóny. Za 2,5 mesiaca zavítalo do ľadového chrámu 165 000 návštevníkov a vďaka kvalitnému chladeniu bude otvorený až do Veľkej Noci.  

 „Teším sa, že aj túto zimnú sezónu je TOP atrakciou práve originálny ľadový chrám. Na projekt Tatranského ľadovému dómu sme nesmierne hrdí. Vďaka nemu sa Vysoké Tatry zviditeľnili doma na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku, Maďarsku, Veľkej Biritánii i na Pobaltí. Zaujímavý ľadový zážitok už malo počas 72 dní 165 000 návštevníkov, povedala s úsmevom na tvári Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Viac ako 47 ton ľadu bolo dokopy použitých na stavbu ľadovej nádhery a pravidelne každú nedeľu o 15:30 sa v Tatranskom ľadovom dóme konajú ukážky muzikálov Divadla nová scéna. Tieto vystúpenia potrvajú do 15.marca 2015.

„Jedinečný Tatranský ľadový dóm odoláva aj otepleniu v posledných dňoch a to najmä vďaka špeciálnemu chladeniu a prekrytiu. Teplota vo vnútri je aj počas dňa pod nulou, takže ľad sa netopí. Ak nám počasie dovolí, tak by sme chceli, aby bol návštevníkom k dispozícii až do Veľkej Noci, povedal Ján Mokoš, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Minulý rok navštívilo Tatranský ľadový dóm počas 83 dní 100 000 návštevníkov. Tento rok je návštevnosť už dávno prekonaná a organizátori veria, že mesiac marec nesklame a dostanú sa na hranicu 200 000. 

„Máme pred sebou ešte týždeň jarných prázdnin a určite aj marcové jarné lúče vytiahnu na Hrebienok veľa zvedavcov, ktorí si našu ľadovú nádheru ešte nestihli pozrieť“, dodala Lenka Maťašovská.

Na Hrebienok sa návštevníci dostanú zo Starého Smokovca pozemnou lanovkou za sedem minút  alebo peši za cca 40 minút. 

Zdroj: Región Vysoké Tatry